Menu

afval afvoeren op fietsafstand

Het leek ‘Kat in bakkie’. Buurtgenoot Reinder Rustema, beheerder van Petities.nl , dicht bij het vuur dus, organiseerde een petitie. Om “op of naast het stadsdeelwerf  één sorteerstation voor alle mogelijke soorten afval aan te bieden waar alleen fietsers toegang toe hebben”. De stadsdeelwerf ligt aan de Den Brielstraat, even voorbij Vredenhof, lekker dichtbij.
Juli vorig jaar werd gemeld dat het ging gebeuren. Overleg met bestuurder en ambtenaren zou leiden tot het centraal afvalpunt, te beginnen als pilotproject. Snel succes dus.
Toen werd het stil. Dus even contact gezocht met de initiatiefnemer.
“Goed dat je het vraagt. De ambtenaar in kwestie schreef me dat het niet kan door strikte regelgeving. Dus ik vroeg haar welke regels er van toepassing zijn., dan ga ik het landelijk aanpakken, want elders in het land en de stad is er vast ook wel behoefte aan een afvalpunt op fietsafstand. Doen we het gelijk in 1 keer goed en dan schiet het milieu er in heel Nederland wat mee op”.
Afwachten dus. Jammer, en voorlopig een gemis om dicht bij huis je vuil te kunnen afleveren en na te denken over verwerking!