Menu

Vrienden van het Westerpark weer wakker!

Eind maart vond de aftrap plaats van een nieuw overleg over het Westerpark tussen stadsdeel en omwonenden: het Vierseizoenenoverleg. Zoals de naam al suggereert is het de bedoeling dat vier keer per jaar te doen.
Eerdere overlegstructuren waren de afgelopen jaren langzaam doodgebloed. Maar steeds meer klaagden omwonenden dat ze altijd pas achteraf op de hoogte werden gesteld van ontwikkelingen in en rond het park.
Dertig tot veertig mensen waren op deze avond afgekomen.
De stadsdeelvoorzitter opende de avond, het stadsdeel legde uit wat de bedoeling was en er werd een presentatie gegeven van de toekomstige ontwikkelingen rond de grootschalige nieuwbouw in Sloterdijk en het Westelijk havengebied (Haven-stad) en de gevolgen daarvan voor groot Westerpark.
Daarna mochten een aantal omwonenden ‘pitchen’ (ook Blok2C) en belandde de avond in een vrije uitwisseling waarin kritische geluiden en boze buren ruim aan bod kwamen.
Die uitlaatklep was nodig om de frustraties van de afgelopen jaren uit de lucht te halen en ruimte te maken voor een toekomstig wat meer structureel overleg.
Drie van de vier gekozen stadsdeeladviseurs voor Westerpark waren op de avond aanwezig.

Programmaraad Ook werd de oprichting van een programmaraad voor evenementen in het park gepresenteerd. In die raad adviseren omwonenden, organisaties en de WestergasfabriekBV het stadsdeel op het gebied van toelating en randvoorwaarden.
Informatiebijeenkomst Programmaraad Meer info en uitnodiging van Stadsdeel Westerpark voor de informatiebijeenkomst Programmaraad maandag 16 april 19.15 is hier te vinden.

Schot voor de boeg
De WestergasfabriekBV (die de gebouwen bezit en recentelijk is opgekocht door een consortium geleid door Duncan Stutterheim) kon niet wachten op die programmaraad en presenteerde middels de nieuwe directeur in Het Parool haar ambities: zeggenschap over de programmering in de buitenruimte, meer reuring langs de Haarlemmervaart tussen Pacific Park en Ranarai en liefst een metrostation om meer bezoekers aan te kunnen voeren.
De veelzeggende kop van het stuk: Druk in de stad? De Westergasfabriek wil juist méér bezoekers. lees hier: Juist méér bezoekers
Dat leidde tot een ingezonden stuk naar Het Parool Van Diego Pos en Esther van der Meer: De Westergasfabriek is rupsje nooitgenoeg. lees hier: Rupsje Nooitgenoeg