Menu

oude en nieuwe Vrienden van het Westerpark: actie!

Hoe het begon: Zo’n 22 jaar geleden is de vereniging Vrienden van het Westerapark opgericht, dus ruim voordat het Cultuurpark tot stand kwam. Deze vereniging heeft zich destijds flink geroerd bij het ontwerp van het Cultuurpark.
Maar de afgelopen jaren is de vereniging in winterslaap gesukkeld.
Een aantal ‘usual suspects’ in de diverse parkoverleggen is tot de conclusie gekomen dat er een doorstart moet komen: een nieuwe groep Vrienden, een gezamenlijke stem van omwonenden waar stadsdeel en WestergasfabriekBV niet omheen kunnen.
Het streven is er een grote vereniging van te maken die meepraat over alle ontwikkelingen in en rond het park, activiteiten organiseert, de leden actueel op de hoogte houdt en consulteert.
Het is nog pril, maar: de Vrienden komen er aan!

Stadsdeel – WestergasfabriekBV en…Verenging Vrienden van het Westerpark
Diego Pos: Het Westerpark is in 15 jaar een enorm succes geworden en ontvangt nu 9 miljoen bezoekers per jaar. Dat heeft vele positieve kanten, maar het levert ook overlast en schade aan het park op. Het is daarom van groot belang om de balans in het park te bewaren/herstellen. De komende jaren gaat er veel gebeuren in en rond het park. In de besluitvorming welke kant het op moet in het park zijn er twee grote partijen: het stadsdeel en de WestergasfabriekBV, die de gebouwen beheert. Omwonenden en parkgebruikers in het park zijn versplinterd.
De verenging Vrienden van het Westerpark heeft de ambitie een grote vereniging te worden die de geluiden van omwonenden, parkgebruikers en organisaties in het park bundelt.
Als sterke vereniging met veel leden willen wij de derde grote partij worden in de discussies over het park. Positief, kritisch en actief.
Wil jij dat je stem gehoord wordt? Wordt (straks) dan lid.
Op de hoogte blijven? Volg en like de Vrienden van het Westerpark  op Facebook

Feest! Zondag 8 april: waanzinnig mooi weer én feest in het Westerpark: het stadsdeel en de WestergasfabriekBV gaven een feest ter ere van 15 jaar park.
 Reden voor de vereniging Vrienden van het Westerpark in (her)oprichting om zich hier ook te presenteren.

Na de lunch en het gezellige onderhoud met buren, attracties en muziek, dus op zoek naar onze Vrienden van het Westerpark.
En gevonden!
Ze hadden helaas geen tijd voor een interviewtje, maar wel met een goede reden, want op weg naar een gesprek met Duncan Stuttenheim. (ja die!) Wordt vervolgd!