Menu

verslag appelplukken

Zaterdagochtend 1 oktober werden onze GWL hoogstamfruitbomen ontdaan van de resterende appels en peren. We hadden gelukkig prima weer en er waren voldoende plukkers om te helpen. Veel kinderen ook, leuk! De sfeer was weer erg prettig en het was een genot om iedereen zo druk bezig te zien, ervaren en nieuw door elkaar. Vooral door de woorden ‘Nu mag het!’ klommen overal bewoners, jong en oud, op ladders om het fruit te plukken. Zelfs met de speciale hengels viel het niet mee alles er uit te halen. Door de grote opkomst waren we rond half 1 al klaar. Met een hele grote appeloogst. De perenoogst was dit jaar erg gering: veel was er al afgevallen of afgehaald.

Rond kwart voor 1, na de groepsfoto, gingen veel geplukte appels mee naar huis, samen met de vooraf gekochte appeltaart ingrediënten. Het resultaat was om 5 uur bij het Buurtbeheerdershuisje te bewonderen: heerlijke appeltaarten, potten met appelmoes (met en zonder suiker), appelflappen, tarte tartin (een traditie), een Griekse en Marokkaanse appelcake en zelfs een apfelstrüdel. Leuk om te zien dat dit jaar zo veel variaties waren gemaakt. En er werd weer heerlijk van gesmuld. Doordat de regen uitbleef kwamen er veel buurtbewoners op af, duidelijk meer dan vorig jaar. Uiteindelijk zijn zo goed als alle baksels opgegaan.

Er waren zoveel appels over, dat velen met volle tassen naar huis liepen. Er zal nog veel gebakt en gekookt zijn op het GWL terrein in de afgelopen 2 weken.

Wat was het weer heerlijk om met zo’n grote groep buurtbewoners fruit te plukken, taarten te bakken en uit te delen. Vrijwilligers bedankt! Dank zij jullie hulp is het weer een geslaagde dag geworden.

Klik hier voor meer foto’s van de plukdag. Het e-mail adres om je als vrijwilliger aan te melden staan hier.