Menu

stadsdeel geeft 45.000 euro voor de Waterleliegracht

‘Naar een schone en aantrekkelijke Waterleliegracht in hartje Amsterdam’, zo luidde de subtitel van het rapport van de Wetenschapswinkel Wageningen. Het rapport was geschreven op verzoek van de koepelvereniging om helder te krijgen wat er voor nodig was om de al jaren kwakkelende waterpartij een nieuw leven te geven.
In dat rapport stonden keuzes die gemaakt konden worden en wat dat betekende aan kosten en aan onderhoud. Het stadsdeel bracht de eerst fase tot uitvoering, de gracht werd gebaggerd.
Maar daarna gebeurde er niet veel meer, er was geen geld voor herinrichting en ondertussen is de gracht in de zomer overwoekerd en in de winter een lege bak water. Niet heel schoon en ook niet heel aantrekkelijk.
Op aandringen van de koepelvereniging (het GWL betaalt zelf ook mee!) heeft het stadsdeel nu 45.000 euro beschikbaar gesteld om de gracht serieus aan te pakken.
Op korte termijn wordt nu de voormalige expertisegroep (deskundigen Wageningen, Stadsdeel, Waternet, bewoners) weer heropgericht om te bekijken wat de te nemen stappen zijn naar die aantrekkelijke en heldere gracht.