Menu

Watertorenplein weer fietsrekvrij


Werd in de vorige nieuwsbrief het plots verschijnen van fietsenrekken bij de watertoren gesignaleerd, in deze nieuwsbrief de melding dat ze door het Stadsdeel weer zijn weggehaald.
Ze stonden namelijk precies op de plek bij de watertoren waar vorig jaar de nietjes zijn verplaatst naar de haag bij het vergroenen van het plein.
Los daarvan werd er ook weer een nieuw type fietsenrek in de wijk geïntroduceerd.
De rekken zijn ondertussen weer weggehaald, bij de haag en onder de poort zijn nietjes bijgeplaatst.
En er is gestickerd, zodat binnenkort handhaving de aanwezige fietswrakken kan verwijderen om meer ruimte te maken voor fietsparkeerders.

Het is niet zo dat ze bij het stadsdeel niks te doen hebben en denken ‘laat ik maar eens ergens een fietsenrek gaan neerzetten’. Wat er gebeurt is dat er online een klacht binnenkomt van een bewoner of bedrijf dat er te weinig plek voor fietsen is of dat er behoefte is aan een prullenbak.
Dan wordt er een prullenbak neergezet op verzoek van bewoner A. Even later komt er een klacht van bewoner B die plotseling op een onhandige plek een prullenbak voor zijn woning ziet staan. Los daarvan zijn ook in het leefbaarheidsoverleg  en door de koepel afspraken met het stadsdeel gemaakt.
Afgesproken is nu met de afdeling wijkbeheer dat er niets meer wordt bijgeplaatst zonder overleg met de koepel. Past het in de plannen, is het waarschijnlijk dat iemand anders er last van zal hebben, zijn er al afspraken over?
Op die manier besparen we bewoners hopelijk moedeloosheid en het stadsdeel veel extra werk.