Menu

masterplan op de valreep geborgd

Vorig voorjaar is het masterplan vergroening voor het GWL door de wijk besproken in drie avonden en zijn de plannen aangenomen. Dat was een mijlpaal, het GWL was het eens over vergroening van de wijk. Maar het maaiveld waar al die plannen over gaan is van het Stadsdeel. We wonen er wel, maar het beheer valt niet onder onze zeggenschap.
Op 30 januari 2014 werd het masterplan officieel overhandigd aan Stadsdeel West wethouder Godfried Lambriex. Dat overhandigen was geen puur ceremoniële handeling. Doel van de overhandiging was de intentie uit te spreken dat het GWL terrein en het Stadsdeel blijven samenwerken bij de verwezenlijking van de plannen. Immers, op 19 maart werden de Stadsdelen (althans de politieke bestuurslaag) opgeheven. Wat zou er dan overblijven van het jarenlange overleg over de status van dat masterplan als blauwdruk van de bewonerswens voor onze wijk?
Op 14 maart, vijf dagen voor de opheffing van het Stadsdeel, kregen we een brief waarin het huidige bestuur verklaart het masterplan te zien als basis voor ontwikkelingen op het GWL voor de komende jaren. Precies zoals de wethouder bij de overhandiging had beloofd. Misschien geen document waar een juridische claim uit te halen valt, maar wel een intentieverklaring van het afscheidnemende Stadsdeelbestuur aan de opvolgende bestuurscommissie.
Lees hier de brief van de wethouder>>>
Hier vind je het masterplan>>>

Hoe zijn de verkiezingen in West afgelopen?
D66 4 zetels
PvdA 3 zetels
Groenlinks 3 zetels
VVD 2 zetels
SP 2 zetels
Piratenpartij 1 zetel