Menu

regenwater voor doorspoelen toilet? BuurBer gaat op onderzoek

Tijdens de rondleiding over het GWL terrein op de burendag afgelopen september, opperde iemand: ‘zou in onze Ecowijk het regenwater ook kunnen worden opgevangen?’ Ja zeker! Bij het ontwerp van de wijk is dit inderdaad meegenomen.
Maar hoe is de situatie nu, anno 2021? Om meer te weten te komen ben ik op onderzoek gegaan.
Bij de bouw van onze wijk waren alle ‘lage’ blokken aangesloten op het grijswater-systeem (GWS). Bij blok 11 en 13 is in 2011 het GWS al ontmanteld. Op dit moment hebben blok 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16 en 17 nog een GWS. In ieder van deze gebouwen staan de installaties in een box in de kelder. Hiermee wordt het regenwater opvangen en, met behulp van hydrofoor-pompen, naar de toiletten in de woningen gepompt. Dat wilde ik wel eens zien.
Voor een bezichtiging werd ik meegenomen naar blok 12. Loopt u mee? Droge voeten gegarandeerd! lees hier verder.