Menu

hoogstamfruitbomen 20 jaar oud

Sinds 25 maart zijn 50 van onze 63 GWL Hoogstamfruitbomen maar liefst 20 jaar oud !! (De andere 13 zijn sinds die datum vervangen of er later bij geplant.)

In dit artikel uit nummer 3 van jaargang 1998 van de Waterspiegel meldt redacteur Henk Bertelkamp dat op 25 maart 1998 fruitbomen werden geplant door kinderen uit de buurt. Daarmee is vastgelegd dat de officiële plantdatum 20 jaar geleden is. Het onderhoud door bewoners is ook rond die tijd gestart, zo blijkt uit Waterspiegel nummer 7 uit datzelfde jaar 1998. (Voor wie hier nog niet zo lang woont: de Waterspiegel was de papieren voorganger van de digitale GWL Nieuwsbrief.)

Er zijn bij mij geen foto’s uit de begintijd bekend. Mijn oudste foto komt uit 2004. Heb jij nog oudere foto’s van het snoeien en plukken, of zelfs van het aanplanten? Ik ontvang ze graag op michel@gwlfruitbomen.nl.

Heb jij leuke ideeën om dit 20e jaar van de GWL Hoogstamfruitbomen te vieren? Stuur ze me per mail. Het plan is dat we op de jaarlijkse appelpluk dag in het najaar jullie ideeën gaan uitvoeren. Ik hoor graag van jullie. Groetjes, Michel Floris, voorzitter GWL Hoogstamfruitbomengroep