Menu

gisteren was het klussendag!

Zaterdag 24 maart, 2 uur ’s middags, droog, zonnig en enkele wolken: de lente schoonmaak van het GWL terrein is begonnen.

Overal op het terrein zie je mensen met de blauwe plastic zakken en een helping hand het zwerfvuil opruimen. Als grote klus staat deze zaterdag het wegknippen van het hekwerk van verschillende omheiningen op het programma. Zwaar werk, met materiaal dat soms wat bot was. Vogelgeluiden vermengen zich met het snerpende geluid van de slijptol. De buizen van hekken worden deskundig en met beleid doorgezaagd.
De bankjes bij het Reve monument en de zandbak worden weer algen-vrij gemaakt en krijgen een lijnoliebad. De gracht is weer schoon. Kinderen maken grote krijttekeningen.

Zo rond 16.00 uur zitten en staan bewoners van het GWL terrein in de stralende zon voor het beheerdershuisje. Er is voldoende uit te wisselen: …” Is het gelukt met de omheining? Nee, nog niet alles is klaar. Wie wil/kan er vanmiddag nog doorgaan? Of misschien volgende week of over een paar weken een vervolgdag, om alles af te krijgen? Let op: het broedseizoen van de vogels begint, het is dus of volgende week of het wordt november…”

Een nieuwe bewoonster deelt hoe ze geniet van deze mooie woonomgeving.
Er worden foto’s gemaakt (andreas strubin) en een stukkie voor de nieuwsbrief geschreven, er is voorbereid, klaargezet en een paar uur later is alles weer opgeruimd en het GWL terrein weer spic & span, klaar voor de lente.

Er waren 29 deelnemers, waaronder 2 kinderen (Miles, Claire), een Italiaanse oma (de moeder van gwl bewoner Luca) en een bewoner die pas sinds een maand op het gwl woont (Nicky, blok 9).
Vier bankjes zijn schoongemaakt en in de olie gezet.
Er zijn zo’n tien vuilniszakken met (zwerf)vuil gevuld
Er is circa 100 meter hekwerk verwijderd en zo’n 20 meter gaas.