Menu

duurzaam@home: baksoda

Het is weer zover. Ik was even afgeleid tijdens het koken en ja hoor, aangebrand.
Gelukkig las ik pas een natuurlijke truc om de pan te redden!

Wat heb je nodig:
1 kop azijn
2 eetlepels natriumbicarbonaat (baksoda)
1 kop water (afhankelijk van de grootte van je pan)
zacht sponsje
En natuurlijk de lege, vergeten, zielige, aangebakken pan.

Doe het water in de pan, azijn erbij, en breng dit aan de kook (zou er nu al ietsjes schoner uit moeten zien). Haal de pan van het vuur en doe de baksoda erbij. Doe dit op een plek waar het “dramatisch” kan borrelen, bijvoorbeeld in de gootsteen. Haal de baksoda eruit en maak de pan schoon met een sponsje (doe eventueel nog wat droge baksoda bij in geval dit nodig is). Mochten er hardnekkige stukken achterblijven dan kan je een pasta maken met de baksoda en wat druppelswater. Laat dit een tijdje intrekken en maak het daarna weer schoon met het sponsje.

Hoezee! Het bespaart je toch weer een uur afwassen of een tripje naar de pannenwinkel!