Menu

op ons terrein honden aan de lijn

Half 7 ’s ochtends. Ik schrik wakker van een vrouw die buiten boos roept “Kom hier!”. Na enige herhalingen stopt ze. Blijkbaar heeft haar hond geluisterd. Moeizaam probeer ik de slaap te hervatten.
Gisterenavond had ik ook al pech. Een man liep luid fluitend rondom ons blok. Na diverse fluitjes hoorde ik geblaf. Blijkbaar waren ze herenigd. En lag ik wakker, om half 1 ’s nachts.

De regels van de Gemeente zijn duidelijk: ‘Honden mogen los lopen in de daarvoor aangewezen gebieden. Daarbuiten behoren honden aangelijnd te zijn.’

Regelmatig vraag ik eigenaren om de hond aan de lijn te doen. Veel voorkomende reacties: “rot op, hij doet niks, zeur niet zo, ik ruim de poep toch op, ik woon hier ook”. Zelfs uitleggen dat ons mooie groen niet blij is met poep en dat in het Westerpark een prachtig losloop gebied is, helpt niet altijd.
Lieve mensen met honden, jullie zijn echt van harte welkom op het GWL. Mits je de hond aan de lijn houdt en de poep(zak) opruimt. Bedankt alvast voor het teruggeven van onze nachtrust. Een bewoner.