Menu

waterpoortweg bij opgehoogde loods, krijgt groenstrook

Twee bakken zijn donderdag 7 december geleverd en vrijdag (8 december) in de groenstrook geplaatst. De bakken zijn betaald uit het buurtbudget voor het GWL-terrein 2017.
Komend voorjaar willen we ze met bewoners gaan beplanten met (onder meer) bamboe. Doel is om het zicht vanaf de straat en vanuit de woningen op de in 2014 opgehoogde loods te verfraaiien.
Bewoners die mee willen helpen met het beplanten van de bakken en/of het onderhouden ervan kunnen zich nog melden. Graag een mailtje sturen naar c.marseille@hotmail.com.

Ooggetuige verslag van Arie Drost: De twee bakken zijn vanochtend op de juiste plaats gezet begeleid door natte sneeuw en koude regen. Het zat niet mee want bij de eerste bak stond een te lange vrachtwagen op een wang, een stuk uitstekend op de rijweg. De kraan kon daardoor niet dichtbij genoeg staan. Er is voor gekozen de hijskettingen met een strop te verlengen waardoor de mannen van Ovec hem op z’n plaats konden duwen.


Na een poging of drie vier stond hij echt goed, langs de vensterbank en niet meer op een pol van de lonicera. Voor de tweede bak kon de kraan strakker langs de geparkeerde auto’s met een stempel er tussen in. De arm van de kraan haalde het maar net en nu speelden er twee pollen op. Met menskracht en nog een schep erbij is de bak keurig tussen de pollen gekomen. Deze bak helt licht achterover maar dat krijgen we wel goed. Nu eerst maar ‘roesten’ maar het weer werk gelukkig mee.