Menu

onze bijen, zwermen ze al?

Vorige maand een extra spoed GWL Nieuwsbrief! Warm weer! Bijen-zwermseizoen! Zie je een zwerm hangen aan tak of dakgoot: houd afstand, niet blazen of slaan en bel Carol (06-29436080). Carol is onze GWL-imker met een kast op het dak van blok 1. Zij lost het op. Niet vergeten – lazen we ook – er een theedoek bij te hangen, dan is de zwerm ‘bezet’. Dit om oorlog in imkerland te voorkomen.

Daarom maar eens Carol gebeld: “Is er al; gezwermd? En, zo ja, hoe is het verder  verlopen?” Nog niet dus, er heerst rust in de kast. En de lege ernaast, is nog steeds leeg.

Een mooie aanleiding om eens verder over bijen door te praten en met Carol over het terrein te lopen. “Hoe bijen-vriendelijk zijn we als ECO-wijk eigenlijk?” Bijen zijn van groot belang voor de bestuiving van al onze fruitbomen bij voorbeeld en breder gezien: bijen vervullen een rol in het ECO systeem.

Dat schept verplichtingen! Wat Carol betreft mogen er wel iets meer bloeiende planten en bomen op het terrein, het hele jaar door. Ze is gecharmeerd van het ‘rommelige’ veld op het pleintje bij de Waterval, dat mag wel op meer plekken. En zonnebloemen kunnen niet gemist worden.
Bijen worden al vroeg in het jaar actief. Daarvoor helpen sneeuwklokjes en krokussen (wel biologisch); mooie klus voor het najaar. Plek genoeg.