Menu

wat is er aan de hand

In de vorige Nieuwsbrief stond de vraag: op het hele terrein staan steigers. Wat is er aan de hand? Schilderwerk, problemen met voegen, klein of groot onderhoud?

Daarop kreeg de redactie de volgende info van blok 6: “De werkzaamheden aan ons pand betreffen gewoon het periodiek onderhoud. Dit is de derde onderhoudsbeurt sinds de oplevering. De eerste keer hadden we pech met het schilderwerk. Bij de vorige schilderbeurt hebben we heel veel reparaties moeten laten uitvoeren vanwege rottend hout. We hebben toen alle plankjes moeten laten vervangen. Het hout rotte vooral bij de laspunten en het bleek dat er water achter de puien bleef staan. Omdat er nu een kortere tijd tussen de vorige schilderbeurt zit en er toen aanpassingen hebben plaatsgevonden is de toestand nu veel beter. De noordkant was nog prima. De zuidkant moet nog blijken.”

Rottend hout? Water achter de puien? Wauw. Bedankt voor de info, goed om te weten!

Het ging overigens niet helemaal goed met de hoogwerker, die bij de werkzaamheden gebruikt werd. Stond hij afgelopen weekend nog in ruste bij de groene waterbak op de Waterbaan, op maandag werd hij weer in gebruik genomen, maar zakte bij een draai door de brug over de Waterleliegracht. Dus wees voorzichtig als je over de brug bij blok 5 loopt of fietst.