Menu

overlast bij Reve monument

Bewoners uit de blokken 4 en 5 liggen wakker van jongeren, die er een bende van maken bij de bank bij het Reve monument, op het Waterspiegelplein. Ze zitten er ’s middags en ’s avonds, maar ook regelmatig tot 3 uur in de nacht, met af en toe hard geschreeuw en gelach.

Een bewoner van blok 5 mailde onlangs dat ze ’s avonds de troep wilde gaan opruimen, maar dat iemand haar al voor was geweest. De jongens die er vorige week ook zaten en toen beloofden om de troep op te ruimen, zaten er op dat moment weer, waarop de bewoner met hen in gesprek is gegaan. Zij vertelden dat zij altijd hun rommel opruimen en dat, toen zij de avond ervoor om 8 uur aankwamen, er al andere jongens zaten. Daarop waren zij weer vertrokken. Het lijkt er dus op dat twee verschillende groepen gebruik maken van de bank.

Aangesproken jongeren vinden het wel gênant dat buurtbewoners hun troep opruimen en beloven dat zij het zelf zullen doen. Vriendelijke jongens, maar of ze de wietzakjes , vloeitjes, blikjes, flesjes, enz. ook echt opruimen? Bijgaande foto’s lijken anders uit te wijzen. De jongens die overdag op de bank zitten, ruimen wel hun rommel op. De geluidsoverlast komt van de avond- cq. nachtploeg.
Gebruik maken van de openbare ruimte mag natuurlijk, maar het is heel jammer dat deze jongeren er zo’n puinbak van maken.