Menu

niet brommen op het GWL

Het GWL terrein is een voetgangersgebied, waar gefietst mag worden. Brommer, scooters en motoren mogen hier niet rijden, zoals op veel plaatsen in onze wijk op borden staat. Er zijn steeds meer bewoners, werknemers en bezoekers die dit verbod negeren en wel met brommer, scooter of motor in onze wijk rijden. Dit is gevaarlijk voor voetgangers, spelende kinderen en fietsers. Het geeft overlast en ergernis, omdat het bijzondere, autovrije karakter van het terrein zo verdwijnt.

Op het leefbaarheidsoverleg van 15 september is daarom een actieplan besproken om de wijk weer vrij te maken van brommers, scooters en motoren. Lees hier het actieplan. De bewoners en bezoekers zullen op meerdere manieren bewust worden gemaakt dat het in onze wijk verboden is om te brommen.

Aan de buurtregisseur is gevraagd om te gaan handhaven. Een bon bedraagt minimaal €95, afhankelijk van het voertuig. Wees een boete voor, hou rekening met anderen, en parkeer je scooter, brommer of motor aan de rand van het terrein, of loop met je voertuig aan de hand naar je bestemming. Als je overlast hebt van een rijdende scooter, brommer of motor, geef dan het kenteken met datum en tijd door aan de buurtregisseur (dat kan via dit contactformulier). Zo kan hij zicht houden over overtreders. En spreek de overtreders aan op hun overtreding. Onze wijk wordt hierdoor weer een veilige plek voetgangers, spelende kinderen en fietsers!

Hou je van pizza, of gebruik je andere bezorgdiensten? Geef hen dan ook door dat ze hier niet mogen brommen. Er zijn trouwens diverse fietsbezorgers actief in de stad. Een goede ontwikkeling.