Menu

heggen bij zandbak verlaagd

Loop je wel langs de zandbak tussen blok 9, 10 en 11? Dan zal je het meteen zijn opvallen: de heggen bij  de Waterkersweg zijn tot kniehoogte teruggesnoeid. Daardoor zijn de zandbak en drie bankjes veel meer zichtbaar geworden. Doel is om de overlast te verminderen van hangjongeren, die regelmatig ’s avonds en ’s nachts op de bankjes zitten te blowen.

Zo’n 12 bewoners, vooral uit blok 11, zijn in het Valentijn weekend met scheppen, steeksleutels en snoeischaren aan de slag gegaan. Een buurman kwam met zijn slijptol de groene hekken verwijderen. Het hele gebied werd ontdaan van hashzakjes, sigarettenpeuken, een condoom, glas van flesjes en nog veel meer rotzooi. Na afloop waren de bewoners zeer tevreden over het resultaat. Al vonden sommigen het jammer dat de bankjes bleven staan, het positieve gevoel overheerste. “Veel opener. Fijn dat we toestemming hebben gekregen om dit te doen. Laten we eens kijken wat er nu gebeurt. Dit is de aftrap richting verdere vergroening van deze plek”, waren enkele van de reacties.

Als afscheid wensten buren elkaar een goede nachtrust toe. Dat zegt toch wel wat over hoe hoog de overlast hen zit en hoe blij ze waren met deze mogelijkheid.
De actie is ook een overwinning voor het Leefbaarheidsoverleg nieuwe stijl. Sinds dit jaar is de vorm veranderd, met als doel daadkrachtiger te kunnen zijn. Dat dit heel goed kan werken, blijkt wel uit deze hegverlaging: de bewoners van blok 11 hebben in het Lebo van 21 januari j.l. aandacht gevraagd voor het probleem (zie vorige Nieuwsbrief) en nog geen maand later is de eerste stap genomen. Een zeer voortvarende actie dus!
Wil je meer foto’s zien? Kijk dan hier.