Menu

moet het GWL socialer worden? Vul de nieuwe poll in

Luigi schrijft: “Wie kan er een witte bedbank gebruiken? Op te halen bij mij.” Paolo antwoordt: “Ciao Luigi, mijn huisgenoten en ik hebben net een bank nodig, dus wij hebben zeker belangstelling!” Een dag later schrijft Francesco: “Hallo allemaal, wie kent er in de buurt een goede kleermaakster, die niet te duur is?” Gilberto antwoordt: “Je kunt bij mijn moeder terecht!” Luigi, Paolo, Francesco en Gilberto wonen alle vier in de Via Fondazzi, een zevenhonderd meter lange straat in het centrum van Bologna. Ze zitten samen met 820 anderen in de gesloten Facebookgroep ‘Bewoners van de Via Fondazzi’. De groepsleden helpen een buurvrouw wier auto-accu leeg is, ze helpen een buurman bij het ophangen van een lamp, ze raden elkaar goede loodgieters uit de buurt aan. Gratis, zonder er iets voor terug te hoeven, gewoon, om goede buren te zijn.
Uit: Trouw. Lees verder>>

Er zijn ondertussen in Italië 186 ‘Sociale Straten’. Ook elders zijn dergelijke initiatieven ontstaan, met namen als Peerby, Burennetwerk en Stadsdorp. Ze hebben twee dingen gemeen: ze willen mensen koppelen en ze willen duurzaamheid bevorderen door te delen en minder weg te gooien.
Op het GWL communiceren we ‘ouderwets’, via flyers, prikborden en de email nieuwsbrief. Op onregelmatige tijden en het blijft éénrichtingsverkeer.
Nou is het zeker niet zo dat het GWL met zijn nieuwjaarstea, zomerfeest, nutstuinen en voetbaltoernooi een wijk is waar je de buren nooit tegen komt. Maar de buurvrouw die soep over heeft kan natuurlijk niet wachten tot er weer een nieuwsbrief uit komt, dan is de soep al lang koud.
Is een meer directe manier van communiceren met de buren een aanwinst voor het GWL? Wat vind jij?
Vul in die poll>>>