Menu

hondenpoepcontainer

Veel bewoners van het GWL terrein en de omgelopen wijken laten hun hond op de GWL grasstroken uit. Wellicht vinden ze de speciaal daarvoor bestemde gebieden in het Westerpark te ver weg. Of moet de hond zo nodig dat hij het niet meer kan ophouden tot aan de overkant van de Haarlemmerweg.
Niet iedereen is er van op de hoogte dat het op het GWL terrein verboden is honden los te laten lopen. Logisch toch, met zo veel spelende kinderen. Sinds de buurtregissseur een aantal hondenbezitters heeft beboet, gaat het gelukkig beter.
Een aandachtspunt voor hondenbezitters: als je ’s avonds na 11 uur je hond uitlaat, probeer dan het blaffen en het hardop praten met andere hondenbezitters te beperken, vanwege de mensen die (proberen te) slapen.
Hondenpoep staat al jaren in de top 3 van overlast klachten. Gelukkig ruimen veel hondenbezitters de hondenpoep op. Maar ja, waar laat je dat? Gelukkig staan op enkele plekken aan de rand van het plein speciale hondenpoepcontainers.
Op 26 november is op het centrale plein naast de fontein, door een grote groep in oranje gestoken mannen, een nieuwe hondenpoepcontainer geplaatst. Of hij daar zal blijven staan is nog de vraag, want enkele buren hebben er hinder van bij het spelen. Het plein is een belangrijk sportveldje voor kinderen uit de buurt. Er wordt gevoetbald, gecricket, gehonkbald, noem maar op.