Menu

de bijen zijn inderdaad uitgezwermd…


Het was door imker Geert van Kerckhove van Beecare Amsterdam al aangekondigd en begin juni was het zover. De GWL-bijen op het dak van blok 1 zijn kennelijk nogal tevreden over de leefomstandigheden op ons terrein; ze vestigden zich niet ver van de kast.

Op 4 juni waarschuwde een buurman dat er bijen in de acaciaboom midden op de brede stoep op de Waterpoortweg hingen. Ter hoogte van de eerste étage van blok 1: twee zwermen zelfs!
Vervolgens kwam het hele circus op gang: de imker gebeld, Hassan van buurtbeheer, wijkagent Tim die de meldkamer inseinde dat meldingen over zwermende bijen vanaf het GWL-terrein geen actie behoefden.

Actie was er op de stoep inmiddels genoeg, ook daar gonsde het: op verzoek van Geert een doek in de boom gehangen zodat andere imkers weten dat deze bijen al gespot zijn (en daarmee al eigendom van een imker zijn geworden). En voor de zekerheid voor buurtbewoners maar een briefje dat onze bio-imker onderweg was… Hassan en Tim kwamen met de ladder. Geert met een vangnet aan een lange stok, een korf, zijn imkeruitrusting etc. Diverse buurtbewoners en passanten kwamen erop af en bleven geïnteresseerd kijken of staken een handje toe. Geert gaf ondertussen college.
Lees verder en bekijk meer foto’s>>>