Menu

wil jij ook een gratis 4Gb GWL usbstick?

Dat kan. Het enige dat je moet doen is naar de presentatieavond van het GWL-masterplan komen. Daar worden de stickjes, met daarop het interactieve concept-masterplan, uitgedeeld. De presentatie bevat veel meer dan alleen voorstellen voor de wijk, het is tegelijk ook een geschiedschrijving en een naslagwerk waarin allerlei originele documenten over de beginperiode van de wijk zijn opgenomen.

En het staat vol met interessante weetjes:

Hoe had de wijk er ook uit hebben kunnen zien?

Als niet het ontwerp van Kees Christiaanse was uitgekozen, maar dat van Mecanoo, dan was het GWL een totaal andere wijk geworden. Het voorstel van Mecanoo is opgenomen in het masterplan.

Bijen avant la lettre
Sinds vorig jaar hebben we bijenkorven op het dak van blok 1 staan. Eén van de milieukundige adviezen bij het bedenken van de wijk was het plaatsen van bijenkorven. Waar? Op het dak van blok 1…

Geen rode bloemen in de Waterleliegracht
Uit een notitie over technisch beheer: ‘De gekozen beplanting voor de gracht heeft geen rode bloeiwijze i.v.m. de kleurstelling van de bebouwing.’

8 april: presentatie van het totaalplan. Op deze avond wordt het concept-masterplan als overkoepelend voorstel gepresenteerd.
23 april: op deze avond komen de grotere plekken aan bod
13 mei: op deze avond komen de hagen aan bod en de kleinere plekken
Hier kun je de uitgebreidere uitnodiging bekijken.
Het concept-masterplan komt ook als download beschikbaar.