Menu

adieu stadsdeel Westerpark

Het wordt druk komend weekend: StadsdeelWesterpark verdwijnt, maar gaat niet uit als een nachtkaars. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn er feesten en evenementen op allerlei plaatsen.
Voor iedereen en gratis toegankelijk zaterdag door  het hele Stadsdeel activititen en zondag de allerlaatste Westerparkse zondag. Het programma is te uitgebreid om op te sommen. Ook op het GWL-terrein wordt meegedaan. In café Amsterdam vindt een groots ontbijt plaats voor 250 dak- en thuislozen uit het Stadsdeel.
En in Het Magazijn wordt een tentoonstelling geopend van Peter Schrijner, die een speciale Westerpark jubileumpostzegel heeft ontworpen:
Om 16.00 start vanaf het Van Limburg Stirumplein een rondleiding langs kunstetalages in de Staatsliedenbuurt  met ‘beelden van een stadsdeel’. De tour wordt afgesloten in Het Magazijn, waar om 16.45 uur een feestelijke openingsreceptie is ter gelegenheid van de fototentoonstelling van Peter Schrijner. Speciaal voor het 20 jarig jubilieum ontwierp Peter Schrijnder een postzegel voor het Westerpark, in vijf verschillende kleuren. Ook andere jubileumwerken van hem zijn in Het Magazijn te bewonderen. De opening zal worden opgeluisterd door operazangeres Quirine Melssen die tijdens een miniconcert Spaanse liederen van Granados zal zingen onder begeleiding van pianist Thomas Alexander. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.